RSS Beslemesi
Haberler
Mar
10
Polimat Yayınları TG YKS 2023 Uygulaması Başlıyor...
Gönderen Onur Uzun on 10 03 2023 16:29 PM

Polimat Yayınları Türkiye Geneli YKS 2023 uygulaması,
18 - 19 - 20 Mart 2023 tarihleri aralığında yapılacaktır. 

TYT / AYT oturumları sınavları, 1. Oturum testi olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum testleri olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) olmak üzere iki kitapçıktan oluşmaktadır. Buna bağlı olarak, sınav uygulaması da iki ayrı oturum (TYT / AYT) şeklinde uygulanacaktır. Testlerdeki soru sayıları, tarzları ve dağılımları, diğer kurumsal deneme sınavları formatında düzenlenecektir.

FAKAT AYT TESTLERİNDEKİ SORULARDA 12. SINIF 2. DÖNEM KONULARI OLMAYACAKTIR.

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. 
AYT’de ise, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testleri yer alacaktır.
AYT’de öğrenciler, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen öğrenciler, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

Sınavlarla birlikte, sınav uygulama aşaması ve sonrasında kullanılmak üzere "Sınav Yönergesi ve Form Geri Gönderim Evrakı" gönderilecektir. Sınav süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ilgili evrakta ana hatlarıyla vurgulanmıştır. 

Sınav Yönergesine ek olarak hazırladığımız bu dokümanda ise, “Sınav Öncesi - Sınav Uygulaması - Sınav Sonrası” şeklinde belirlediğimiz sınav aşamalarının tüm süreçleri başlıklar halinde ve detaylı bir şekilde anlatılmıştır. 

Sınavla ilgili tüm bu süreçlerin sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için yapılan bu açıklamalar dikkate alınmalı ve belirtilen şekliyle uygulanmalıdır. Sınav süreciyle ilgili ihtiyaç duyacağınız dijital materyallere buraya tıklayarak gelen sayfadaki ek dosyalardan erişebilirsiniz.

Çalışmalarınızda kolaylıklar ve verimli bir sınav uygulaması dileriz.

Polimat Yayınları Koordinatörlüğü